Diamantweg Boeddhisme Nederland

Boeddhisme is een weg die leidt naar het ervaren van blijvend geluk in blijvende waarden.

De boeddhistische methoden zijn direct toepasbaar in ons dagelijks leven. Het boeddhisme kent geen dogma’s en moedigt het stellen van kritische vragen juist aan. Het valt dan ook niet onder de in het Westen bekende termen als: ‘godsdienst’, ‘religie’ en ‘filosofie’.

Het doel van Boeddha’s leer - die mensen vriendelijk, vreugdevol en angstloos maakt - is de volledige verwerkelijking van ons innerlijke potentieel. Hierbij is de eerste stap het bereiken van bevrijding. De tweede en ultieme stap is het bereiken van verlichting.

Het Diamantweg Boeddhisme in Nederland is onderdeel van een wereldwijd netwerk van meer dan 650 meditatiecentra en -groepen binnen de Karma Kagyu linie van het Tibetaans boeddhisme. Deze staan onder de spirituele leiding van de 17e Karmapa Trinley Thaye Dorje en zijn opgericht door Lama Ole Nydahl.

Je bent welkom!

We bieden authentiek boeddhistische methoden in een vriendelijke, moderne context. Je hebt geen ervaring nodig als je een meditatie vrijblijvend wilt bijwonen.

Er worden regelmatig introducties over het boeddhisme gegeven en alle meditaties worden begeleid. De leer is gebaseerd op een lange traditie, maar onze stijl is open, westers en vrij van culturele bagage. Alle activiteiten worden gedaan op basis van vrijwilligerswerk. Donaties zijn van harte welkom!

Evenementen/Agenda

PUBLIEKE LEZINGEN | Reeuw, Leeuw, Utrecht, R'dam, A'dam...

16 apr tot 22 apr

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness