Wat is Diamantweg Boeddhisme?

Het Diamantweg Boeddhisme van de Karma Kagyu linie behoort tot één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans boeddhisme. De meditatie-methoden die worden gebruikt binnen het Diamantweg Boeddhisme zijn allemaal traditioneel. Maar ze worden aangeboden op een moderne, westerse wijze, die voor iedereen toegankelijk is. 

 

 

 

 

 

 

 

Waar komt het Diamantweg Boeddhisme vandaan?

Het hoogste van de drie niveaus van Boeddha’s leer wordt Vajrayana in het Sanskriet genoemd of of Dorje Thegpa in het Tibetaans. Vertaalt naar het Nederlands betekent dit Diamantweg. Van de verschillende scholen die les geven in Vajrayana-boeddhisme, werd de organisatie van Diamantweg Boeddhisme opgericht door Lama Ole Nydahl, om zo de lessen van de Karma Kagyu linie – voornamelijk in het Westen – beschikbaar te maken en te behouden. De 16e Karmapa, Rangjung Rigpe Dorje, vroeg Lama Ole en zijn vrouw Hannah om in zijn naam het boeddhisme beschikbaar te maken en meditatiecentra op te richten.

 

Wat maakt het Diamantweg Boeddhisme speciaal?

De Karma Kagyu linie is een linie van directe mondelinge overdracht van leraar op leerling, waarin de focus met name op meditatie ligt. Door interactie met een gekwalificeerde leraar kan dit leiden tot de volledige en directe ervaring van de aard van de geest. In het Diamantweg Boeddhisme wordt de geest in essentie begrepen als grenzeloos, zoals de ruimte: open, onbevreesd, en vreugdevol. Het Diamantweg Boeddhisme gebruikt authentiek Karma Kagyu-onderricht en vertaalt dit in westerse talen, waardoor veel meer mensen toegang krijgen tot de waardevolle instructies over het werken met de geest, zonder onnodige culturele bagage.

 

Evenementen/Agenda

Lezingen: Utr, R'dm, Esch, Gr, Lward, Arnh.   Overige...

02 mrt tot 09 mrt

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness