Karma Kagyu linie

Wat is de Karma Kagyu linie?

De Karma Kagyu linie is één van de grote boeddhistische scholen van Tibet. Het is de linie van de directe mondelinge overdracht en meditatie heeft er een belangrijke focus. Door interactie met een gekwalificeerde leraar kun je er de aard van de geest direct en volledig leren ervaren. De methoden van de Karma Kagyu linie zijn door de historische Boeddha Sakyamuni aan zijn naaste leerlingen gegeven. Later werden ze doorgegeven door de Indiase mahasiddha's: Tilopa, Naropa en Maitripa en de beroemde Tibetaanse yogi's Marpa en Milarepa.

Lees meer

Wie is de Gyalwa Karmapa?

De Gyalwa Karmapa heeft bijna 1000 jaar geleden de verlichting bereikt. Hij is uniek onder de grote lama's van Tibet. 'Karmapa' betekent 'heer der activiteit', en hij is een uitstraling van de bodhisattva van het medegevoel, Liefdevolle Ogen (Chenrezig). De Karmapa's belichamen de activiteit van alle boeddha's, en werden al door Boeddha Sakyamuni en Guru Rinpoche voorspeld. Karmapa bracht vele levens door als yogi (verwerkelijker) in India, voordat hij als Karmapa incarneerde. Vanaf het jaar 1110 tot op heden is hij bewust teruggekeerd in opeenvolgende Karmapa-incarnaties, traditioneel herkenbaar als 'Lama met de Zwarte Kroon'. Hij was de eerste lama van Tibet die erkend werd als bewust wedergeborene.

Lees meer

Wat voor soort boeddhistisch onderricht is er in het Diamantweg Boeddhisme?

Al meer dan 2500 jaar zijn de bevrijdende boeddhistische methoden beschikbaar. Het is een leer zonder dogma’s, vreemde goden en/of geboden en deze heeft ertoe geleid dat mensen zichzelf en anderen werkelijk kunnen helpen. Zeker vandaag de dag, met de vele zelfstandige denkers en nieuwe vormen van communicatie, is het mogelijk geworden boeddhistische lessen op een moderne en toegankelijke manier te verzamelen, te organiseren en te verspreiden. Het Diamantweg Boeddhisme kent een veelzijdig aanbod en biedt diepgaande methoden uit alle niveaus van Boeddha's leer.

Lees meer

Wie zijn onze boeddhistische leraren?

De leraar-leerling relatie is in het Diamantweg Boeddhisme essentieel voor het bewerkstelligen van een levende, werkelijke overdracht van de leer. Boeddha wilde collega's en geen volgelingen, waarvoor het kritisch bewustzijn nodig en bruikbaar is. Het gaat niet om geloven, maar om ervaren; de lessen zijn te testen op basis van eigen ervaring. De leraren van de huidige Diamantwegcentra die onderricht, meditaties en inwijdingen geven zijn onder andere de 17e Karmapa Trinley Thaye Dorje, Jigme Rinpoche en de Deen Lama Ole Nydahl.

Lees meer

Evenementen/Agenda

Lezingen: Utr, R'dm, Esch, Gr, Lward, Arnh.   Overige...

02 mrt tot 09 mrt

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness