Diamantweg Boeddhisme

Wie is de historische Boeddha?

De historische Boeddha Sakyamuni werd rond het jaar 560 v.o.j. geboren in een koninklijke familie, waar hij werd omringd door rijkdom en schoonheid. Hij had de beste voorwaarden voor een geestelijke ontwikkeling. De teksten beschrijven hem als groot, sterk en met blauwe ogen.

Lees meer

Wat is het Diamantweg Boeddhisme?

Het Diamantweg Boeddhisme van de Karma Kagyu linie behoort tot één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans boeddhisme. De meditatie-methoden die worden gebruikt binnen het Diamantweg Boeddhisme zijn allemaal traditioneel. Ze worden aangeboden op een moderne, westerse wijze, die voor iedereen toegankelijk is. 

Lees meer

Wat is boeddhistische meditatie?

In het boeddhisme betekent meditatie 'moeiteloos verblijven in dat wat is'. Deze toestand kan bereikt worden door het kalmeren en vasthouden van de geest, het verwerkelijken van medegevoel en wijsheid, door het werken met de energiekanalen in ons lichaam en door het mediteren op lichtvormen van boeddha's. De meest effectieve methode is voortdurende identificatie met je eigen boeddhanatuur en de ervaring altijd in een 'rein land' (een toestand voorafgaand aan verlichting) te verblijven. Beide worden in het Diamantweg Boeddhisme onderricht.

Lees meer

Wat houdt een retraite in?

Boeddhistische meditatie toont de geest aan de beoefenaar. Het vermindert de invloed van gewoonten, van externe verwachtingen, evenals innerlijke vaste patronen. Een retraite van een paar dagen of weken versterkt zulke resultaten enorm doordat er meer afstand gecreëerd wordt tot het dagelijkse leven.

Lees meer

Evenementen/Agenda

Lezingen: Utr, R'dm, Esch, Gr, Lward, Arnh.   Overige...

02 mrt tot 09 mrt

Lees meer

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness